Lego Mindstorms


 
Lego Mindstorms

Het Overbos is gericht op de toekomst. Binnen het onderwijs zal programmeren en Robotica een steeds grotere plek innemen. 
Het Overbos wil leerlingen opleiden voor de toekomst. Hoe deze eruit ziet, kan niemand voorspellen. De afgelopen tien jaar is de techniek met een sneltreinvaart ons leven in gekomen. 
Naast het aanleren van kennis en vaardigheden, wordt op het Overbos specifiek aandacht besteed aan programmeren en Robotica. Leerlingen leren spelenderwijs programmeren. Er wordt een doorgaande lijn ontwikkeld vanaf groep 1. Hierbij zullen kleuters een robot gaan programmeren door middel van kleuren en symbolen. Vanaf groep 3/4 zal het programmeren op een tablet of pc erbij komen. Dit zal verder uitgebouwd worden wanneer leerlingen in de hogere groepen komen. 

In de bovenbouw wordt er gewerkt met Lego Mindstorms. Een aantal leerlingen uit de groepen 7 en 8 bouwt samen een Robot, waarna deze geprogrammeerd wordt. Vervolgens nemen de leerlingen van verschillende scholen het tegen elkaar op in een wedstrijd. De lessen Lego Mindstorms worden in samenwerking met het Helinium gegeven.
Een team zul de school vertegenwoordigen op de First Lego League bij RDM Innovation Dock op 23 november. Zij zullen de strijd aangaan met andere teams uit de regio.
 

Sociaal

Doelgericht

Verantwoordelijk